Logo van Volley Team Temse VOLLEY TEAM TEMSE CLUBINFO START2VOLLEY
NIEUWS


NIEUWSBERICHTEN VOLLEY TEAM TEMSE


START COMPETITIE SENIOREN UITGESTELD - NOG GEEN BESLISSING OVER JEUGD
ZONDAG 02.08.2020 - Tekst: Volley Vlaanderen - Bron: Volley Vlaanderen

Naar aanleiding van de verstrenging van de Covid-19 richtlijnen op federaal, provinciaal en gemeentelijk niveau besliste Volley Vlaanderen in samenspraak met Volley Belgium en FVWB (Fédération Volley Wallonie-Bruxelles) op een uitzonderlijke Raad van Bestuur op donderdag 30 juli om een verbod uit te vaardigen op alle oefenwedstrijden en voorbereidingstoernooien gedurende de volledige maand augustus. Deze beslissing geldt zowel op jeugd- als op seniorenniveau.

Om alle clubs én hun spelers en speelsters de mogelijkheid te bieden om een verantwoorde voorbereidingsperiode van minimum vier weken te voorzien, werd beslist om de competitiestart op seniorenniveau uit te stellen tot ten vroegste het weekend van 3 en 4 oktober. Ook de bekercompetities zullen niet van start gaan in september en worden eveneens uitgesteld. Volley Vlaanderen en haar jeugdcommissie zal ten laatste op 15 augustus een beslissing nemen over de start van de jeugdcompetitie.

Met betrekking tot de trainingen, die kunnen blijven doorgaan, met respect voor de nationale, provinciale en lokale restricties werden volgende zaken beslist: Voor meerderjarigen (vanaf 18 jaar) wordt aangeraden om indoor en outdoor te trainen met maximaal 12 spelers, zonder contact en met 1,5 meter afstand. Voor minderjarigen (jonger dan 18 jaar) vallen bovenstaande restricties weg, behalve in de provincie Antwerpen, waar de afstandsregel wel van kracht blijft. Alle begeleiders van deze trainingen dienen zowel voor, tijdens en na de activiteit een mondmasker te dragen.

Specifiek in de provincie Antwerpen dient er rekening gehouden te worden met de 1,5m regel bij activiteiten die per voorkeur buiten plaatsvinden. Bij minderjarigen blijft dit nog steeds met een aantal van maximaal 50 personen, vanaf meerderjarigen werd dit echter sterk teruggeschroefd naar 10 personen (inclusief trainer). Neem ook hier contact op met de sportdienst van jouw gemeente voor de lokale richtlijnen in dat verband.

Volley Vlaanderen benadrukt nog steeds het belang van veilig sporten en raadt alle leden en clubs aan om gedurende deze periode te focussen op beachvolleybal en sportbeoefening in de buitenlucht. Daarom wordt er door de federatie benadrukt dat het zeer belangrijk is dat de begeleiding van de teams (trainers, kinesisten, scouting,…) een mondmasker draagt tijdens deze activiteiten en geen fysiek contact heeft met de atleten.

Volley Vlaanderen heeft een meldpunt opgestart waar u met al uw vragen terecht kan. Mailen kan u naar corona@volleyvlaanderen.be


Wil u als club toch iets organiseren? Neem dan zeker contact op met de lokale overheid om af te stemmen of alle maatregelen correct nageleefd kunnen worden.

Samen met Sport Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie houdt Volley Vlaanderen de vinger aan de pols om de meest actuele richtlijnen aan haar clubs te bezorgen. Naast het oproepen om de lokale overheid te contacteren over de getroffen maatregelen waar de club zich bevindt, heeft Volley Vlaanderen ook een document opgesteld om de contacttracing te vergemakkelijken. Dat vindt u door hier te klikken.

Verder kan u ook steeds terecht op de website van Volley Vlaanderen of Sport Vlaanderen voor de laatste updates betreffende het volleybal en de sport. De laatst geldende richtlijnen door Volley Vlaanderen, opgesteld op 31 juli, vindt u door te klikken op deze link.

Samen zorgen we ervoor dat we terug veilig kunnen sporten!                 
      SPORTHAL       NUTIGE LINKS       SITEMAP
      Sporthal 'Het Gelaag' (S10)         Home
      Volley Vlaanderen       Clubinfo
      Thuiswedstrijden & Trainingen       Volley Oost-Vlaanderen       Senioren
      Sparrenlaan 25       Volleyscores       Jeugd
      9140 Steendorp       Sportdienst Temse       Sponsors
      03 827 87 48     Trooper VTT       Events
                Start2volley
     VOLLEY TEAM TEMSE - 2020